Археолошки истражувања 2013

Деновиве заврши археолошкиот проект -Истражувања на неолитската населба во Тумба, Маџари – како дел од годишната програма на НУ Музеј на Македонија и финансиски подржан од Министерството за култура на Р . Македонија. Следува анализа на движниот археолошки материјал и финализирање на соодветната документација.


Comments are closed