Неолитското Село

Музеј на Македонија и Општина Гази Баба

Ве покануваат на отварањето на

Неолитското Село “Тумба Маџари”
по завршувањето на првата фаза од археолошкиот проект
“Реконструкција на неолитското село на локалитетот Тумба Маџари”

Поздравен говор
Господин Коце Трајановски, градоначалник

Четврток, 30.10.2008. год., 11:00 часот
локалитет Тумба Маџари во населбата Ченто
(помеѓу детското село и стадионот Борис Трајковски)

Comments are closed